Recept
Ingredience:
na potření: rajčatová omáčka
podle chuti: mozzarella, cibule, žampiony, sardiny, černé olivy, zelená paprika, parmazán, šunka, měkký salám, čerstvá bazalka
těsto: 2 lžičky cukru, 250g polohrubé mouky, 2dl teplé vody, sůl, 1 kostka droždá
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku, sůl a promícháme. Na moukou posypané desce mícháme těsto asi 10 minut, až je hladké a poddajné.
Z těsta vytvoříme kruh a vložíme ho do kulatého pekáče na pizzu. Potřeme ho rajčatovou omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky, nasekanou bazalkou, houbami, nasekanou cibulí, nakrájenou paprikou a olivami. Navrch dáme sardinky a nakonec pizzu posypeme mozzarellou a parmazánem.
V předehřáté troubě pravou italskou pizzu dozlatova upečeme.